Speelkledenwinkel.nl
contact   gratis verzending   zichtservice   sale
info@speelkledenwinkel.nl   Gratis verzending   Zichtservice   Sale
 
Winkelwagen 0 artikelen - € 0,00
Doorzoek site

Webshop tijdelijk gesloten

Beste bezoekers en klanten,

Wegens reorganisatie en groot technisch onderhoud is de Speelkleden Winkel tijdelijk gesloten. Onze webwinkel kan nog steeds bezocht worden, maar het is momenteel helaas niet mogelijk een bestelling te plaatsen. Bedankt voor jullie begrip en onze excuses voor het ongemak.

Het Team van Speelkledenwinkel.nl

Hand gemaakte kinderkamer vloerkleden van uniek Espirelle garen

 

Espirelle acryl - Arte Espina

Espirelle acryl: een ware revolutie in vloerkledenland

Om kindertapijt te kunnen fabriceren met dezelfde eigenschappen als wol, maar veel gemakkelijker te reinigen en bovendien anti-allergeen, besloot Arte Espina een uniek garen te laten ontwikkelen: de Espirelle vezel. De bijzondere eigenschappen van dit garen maken de speelkleden geschikt voor kinderen die last hebben van een allergie.


Een technologische vernieuwing: garen met dezelfde eigenschappen als wol

Deze volledig gesponnen Japanse acrylvezel betekende een technologische doorbraak. Het hoog gedraaide garen “Espirelle” is zeer slijtvast en zorgt ervoor dat het product aangenaam en zacht aanvoelt. De vezels zijn gestrengeld en hebben vervolgens een warmtebehandeling ondergaan. Zij verkrijgen zo alle geweldige eigenschappen van wol, maar behouden de praktische voordelen die acryl biedt.

Op het oog zijn acrylgarens vaak moeilijk van elkaar te onderscheiden en bestaan er grote kwaliteitsverschillen. Eén van de unieke kenmerken aan Espirelle acryl is dat het onder hoge toeren vervaardigd is. Hierdoor ontstaat een zgn. “thermogefixeerd tweedraadsgaren” met een uitzonderlijke veerkracht en een uitstraling van natuurlijke wol. Espirelle is een speciaal ontwikkeld acryl merkgaren van gegarandeerde constante kwaliteit. Dankzij dit unieke materiaal hebben de speelkleden dezelfde eigenschappen als wol ; Zij voelen aan als wol, zien er uit als wol, hebben dezelfde uitstekende veerkracht en slijtvastheid en zijn eenvoudig te reinigen.

 

Arte Espina kindertapijt is onderhoudsvriendelijk

Vlekken zijn voor 90% eenvoudig met water te reinigen

 

Kindertapijt is bedoeld om op te spelen en waar gespeeld wordt, kunnen vuil en vlekken niet altijd worden vermeden. Juist hierom is gebruik van Espirelle zo ideaal; Het garen is uniek te noemen door haar grote herstellend vermogen en het onderhoudsgemak. 

Aangezien de Espirelle vezel voor 100% uit acryl bestaat, kunnen de kinderspeelkleden tegen een stootje en kan tot 90% van alle vlekken gewoon met water worden gereinigd.  


 

Ambachtelijk gemaakt met gebruik van speciale technieken

De Arte Espina kinderkamer vloerkleden worden onder goede sociale omstandigheden zorgvuldig met de hand gemaakt. Door ook gebruik te maken van gesneden contouren ontstaat een bijzondere ruimtelijke werking. Bij sommige modellen wordt dit 3D-effect nog versterkt door gebruik te maken van verschillende effectgarens en individele hoog/laag structuren.

 

Speelkleden met Oeko-Tex keurmerkGoedgekeurd door TÜV en/of Oeko-Tex®

Ieder afzonderlijk speelkleed ondergaat een reeks testen, om te kunnen voldoen aan de hoogste kwaliteits-, slijtage- en gezondheidsnormen. De Arte Espina kindertapijten dragen het kwaliteitscertificaat van TÜV/TFI en/of Oeko-Tex®  Standard 100,  dat een onafhankelijke controle en een maximale kwaliteit voor de consument garandeert.

 

Vakkundige fabricage door handtuften

Arte Espina's speelkleden worden ambachtelijk gemaakt en zijn “handgetuft”. Dit wil zeggen dat gewerkt wordt met een speciaal handtuft pistool met een naald; hiermee wordt het garen naar het tapijt geleid, waarmee heel precies een patroon kan worden “getuft”.  Deze methode maakt het mogelijk heel dedetailleerd te werken, anders dan bijvoorbeeld bij machinaal gemaakte vloer- en speelkleden.

handtufting pistoolHet patroon van vloerkleed wordt eerst op een gronddoek getekend, daarna worden eerst de buitenlijnen van ieder patroon getuft en achteraf het patroon met garen bijgevuld. Getuft wordt via de achterkant, zodat het garen op de voorzijde te voorschijn komt. 

Dan wordt de “backing” (weefsel uit katoen/polyester) met speciale lijm op de achterkant opgebracht en in de buitenlucht gedroogd; achteraf worden de randen gefixeerd. Tenslotte wordt het garen geschoren en (indien gewenst) gesneden om het speelkleed nog een extra driedimensionale "look" te geven. Deze techniek heet "carving". (Alles gaat met de hand, waardoor details en afwerking optimaal zijn.)

In feite is het vloerkleed nu klaar voor de eindcontrole en kan dan verpakt worden voor vervoer. Misschien beland zo’n prachtig, handgemaakt speelkleed wel in jouw kinderkamer!

 

 

 
 
 

Gratis nieuwsbrief

  Laatste nieuws, trends en knalprijzen voor de liefhebbers van originele (speel)kleden.
 
       

Algemene informatie

Service

Product informatie

Onze kindervloerkleden zijn allergie-vriendelijk en kindveilig.

Over ons
Onze merken
Betalen, Bezorgkosten &
Verzending
Algemene voorwaarden
Privacy Policy & Cookies
Disclaimer / Copyright
Sitemap

Contact
Mail ons
Zichtservice
Ruilen & Retourneren

Espirelle Acryl
Onderhoud & Reiniging
Keurmerken en certificaten
Arte Espina
Brink & Campman
Harlequin
Scion
Nieuws & Acties
BLOG

De vloerkleden in onze collectie zijn uitvoerig getest op schadelijke stoffen.
Ze zijn op ambachtelijke wijze gemaakt en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.  
De Arte Espina kindervloerkleden van Espirelle acryl zijn gecertificeerd met keurmerken van TÜV/TFI en/of het OEKO-TEX® kwaliteitslabel. Een veilig gevoel.

De Speelkleden Winkel op FACEBOOK          De Speelkleden Winkel op PINTEREST          Helpdesk          

 
speelkledenwinkel © Copyright KimmicK | Bij een bestelling gaat u akkoord met onze Algemene Voorwaarden | Alle prijzen inclusief BTW | Webdesign: Art of Creations | Improved by: MagentoPlaza speelkledenwinkel