Ligt er laminaat, hout of zeil in de kamer van je kind? Dan mag een vloerkleed in de kinderkamer eigenlijk niet ontbreken. Hier kunnen je kids lekker op spelen en bovendien geef je de kamer net dat beetje meer gezelligheid, warmte en uitstraling.


Er zijn vandaag de dag zoveel verschillende kindervloerkleden te krijgen. Van basic tot felgekleurd, zoals kindervloerkleed Boerderij. Van grappige designs zoals speelkleed Meneer de Vos (waarbij een uiltje verstopt zit achter een beweegbaar luikje), van babykleden tot peuter- kleuter- en tiener vloerkleden zoals vloerkleed Hart...  De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Kindervloerkleden; veilig & gezond

Bij het kiezen van een vloerkleed voor de kinderkamer is het belangrijk te letten op de kindveiligheid van het materiaal. De speelkleden van Espirelle Acryl uit de Arte Espina Kids Collectie zijn allemaal uitvoerig getest op schadelijke stoffen volgens de Oeko-Tex Standard 100-norm. Kinderkamer vloerkleden met Oeko-Tex keurmerk

Tegenwoordig ontwikkelen steeds meer kinderen een allergie voor bepaalde stoffen en materialen. Arte Espina heeft daarom een speciaal en uniek garen ontwikkelt, de Espirelle vezel, zodat ook kinderen die last hebben van een allergie veilig en naar hartenlust kunnen spelen op hun vloerkleed in de kinderkamer. Het garen is uitgerust met een aantal bijzondere eigenschappen:


- Ultra zachtheid, net als wol

- Uitstekende veerkracht
- Slijtvast
- Duurzaam
- Topkwaliteit
- Gemakkelijk te reinigen
- Anti-allergeen

 

Op de Arte Espina kindertapijten en de wollen Harlequin speelkleden kunnen kinderen zonder gevaar voor de gezondheid spelen. Deze kleden zijn absoluut gifvrij. Aangezien wol een natuurproduct is, bevat dit geen schadelijke stoffen. De zuiver scheerwol vloerkleden van Harlequin zijn daarom een goede keuze voor de kinderkamer. Een kinderkleed van wol is bovendien aangenaam zacht om op te spelen, isolerend en heel gemakkelijk schoon te houden.De acryl Arte Espina vloerkleden voor de kinderkamer bevatten daarnaast de toekenning van het wereldwijd erkende keurmerk van OEKO-TEX® .


Met dergelijke vloerkleden kun je er volkomen op vertrouwen dat:

- De speelkleden geen milieuvervuilende stoffen bevatten.
- De kindertapijten geen chemische en/of schadelijke stoffen bevatten.
- De kindervloerkleden geen stofoverlast veroorzaken.
- Er van kinderarbeid absoluut geen sprake is.
- Medewerkers over een veilige werkplek beschikken.

 

Kortom, een vloerkleed in de kinderkamer van deze merken is 100% veilig en gezond!