Valentijn; Love & Peace

Valentijnsdag, dé dag waarop geliefden elkaar door middel van bloemen, kaarten en cadeautjes extra aandacht geven. Op 14 februari 496 riep Paus Gelasius I deze dag uit tot de dag van de Heilige Valentijn. Valentijnsdag bestaat zodoende al ruim 1500 jaar. Niet alleen voor volwassenen is het een dag vol liefde en romantiek. Ook kids zijn op deze dag extra lief voor elkaar en voor degenen waar zij van houden. Bovendien is Valentijn natuurlijk ook het perfecte moment om jouw liefde, al dan niet anoniem, aan een stille aanbidder te verklaren of je vriend/vriendin te tonen hoeveel de vriendschap voor jou betekent.

 

Happy Valentine Week Actie: 10% korting

Wij van Speelkledenwinkel zijn dol op ♥ Valentijnsdag ♥ en wij versturen dan ook maar wat graag de mooiste Valentijn cadeaus. Daarom hebben wij in het kader van de HAPPY VALENTINE WEEK, van 11 t/m 17 februari 2013 een hele speciale actie, namelijk:

 

 Bij aankoop van een tienerkamer vloerkleed uit de serie Love'n Peace, ontvang je 10% extra korting! 

Deze serie vloerkleden is afkomstig uit de 2013 Trendy Line collectie van het topmerk Arte Espina. Een vloerkleed van hoogwaardige kwaliteit met een super hip flower power uiterlijk. Een warm en zacht kleed in de vorm van een bloem, hart of vredessymbool, in intens mooie kleuren.

Dus tieners, wees rond Valentijnsdag extra lief en laat merken dat je van je vader en/of moeder houdt. Wie weet heb jij dan binnenkort wel zo'n te gek flower power vloerkleed in je kamer liggen!


 

Flower Power, helemaal 2013!

Flower power elementen in een tienerkamer zijn waanzinnig hot vandaag de dag. Gebloemde motieven, peace tekens en romantiek vieren hoogtij en geven je interieur een heel eigen karakter. Een slaapkamer in retro stijl is dan ook helemaal 2013. Behalve flower power gordijnen en accessoires voor aan de wand, passen de speelkleden uit de Love'n Peace serie daar eveneens perfect bij. Creëer ook sfeer in de slaapkamer van je kind met deze gebloemde, kleurrijke, liefdes trend en profiteer daarnaast van de extra Valentijn korting. Dat is nog eens een win- winsituatie! 
Het valentijnshart (wat toch wel afwijkt van de anatomische weergave van een menselijk hart) is het meest bekende liefdessymbool ter wereld en geniet in verschillende culturen een bijzondere betekenis. Onze hartslag verandert bij bepaalde emoties en gevoelens, zoals verliefdheid, waardoor men het hart met allerlei menselijke gevoelens is gaan associëren. 

Dit liefdeshart als symbool ontstond in de middeleeuwen. Rond de 14e eeuw deed de gestileerde hartjesvorm (zoals we deze nu kennen) zijn intrede en werd al vrij snel wereldwijd populair.  In het jaar 1320 werd het hart voorgesteld met aan de bovenkant een inkeping, daar waar de derde hartkamer zich zou moeten bevinden. Hiermee werd het valentijnshart een feit.

 Helemaal Flower Power is het internationale vredessymbool, dat in 1958 werd ontworpen door de Brit Gerald Holtom, in opdracht van de organisatoren van de eerste grote betoging tegen kernwapens in Londen. 

Het vredesteken staat voor liefde en vrede, en men zegt daarmee ook nee tegen oorlog. Het symbool, bestaande uit een cirkel met een verticale streep in het midden van waaruit twee schuine strepen naar beide zijden lopen, was in de zestiger jaren hét hippie symbool. De hippies droegen met dit teken hun streven uit naar een geweldloze samenleving. 

♥ ♥ ♥  De Love and Peace vloerkleden zijn met de hand gemaakt in een beperkte oplage  ♥ ♥ 


HAPPY VALENTINE'S DAY !!!


Is jouw tienerdochter of -zoon dol op bijzondere wereldsteden?
Ook op het romantische tienerkamer vloerkleed 'PARIS' geven wij deze week 10% korting!