Het is fijn als er een warm en zacht vloerkleed ligt, wanneer je kind uit bed met de blote voetjes op de vloer komt. Daarnaast kan je kind er lekker op rondkruipen, op spelen en er soms zelfs dingen van leren. Kleurrijk speeltapijt trekt de aandacht en vormt dan ook een echte eyecatcher in de kinderkamer. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit leuke wollen speelkleed met vintage scooter en auto's?

Vintage auto speeltapijt GO GO RETRO | Harlequin

 


Speel met kleur en variatie

Met speeltapijt creëer je in een handomdraai een vrolijke sfeer. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden op het gebied van kindervloerkleden, zodat er voor ieder wat wils is. Je kunt spelen met kleuren en thema's die aansluiten bij de kinderkamer, maar ook variëren met motieven, maten en afbeeldingen, afhankelijk van de leeftijd. Om je door de bomen het spreekwoordelijke bos weer te laten zien, zetten we wat leuke ideeën van speeltapijten uit het assortiment van de Speelkledenwinkel voor je uiteen: Kleurrijk speeltapijt

 

Houd je van een kinderkamer met bonte kleuren, dan is er keus genoeg in kleurrijk speeltapijt. Enkele voorbeelden zijn: Arte Espina speeltapijt Colour Festival met kleurige blokken of speeltapijt Regenboog. Ook de wollen speeltapijten van HARLEQUIN brengen instant kleur in de kinderkamer, zoals speeltapijt Abacus met kleurige stippen!


Op ons Pinterest bord ‘Colourful Kids Rooms’ kun je volop inspitatie vinden voor kinderkamers met kleur in de hoofdrol.


speeltapijt-wol-stippen-harlequin-abacus

 

Speeltapijt met dieren 

Dieren zijn een geliefd thema in de kinderkamer. Ook daarin is er ruime keuze in bijpassend speeltapijt. Te denken valt aan speeltapijt met een uil, een vosje, een hond of met giraffen. Voor kinderkamerthema’s als de Boskamer is het speeltapijt Bosdieren een perfecte aanvulling.


Het populaire kindervloerkleden merk Arte Espina heeft een grote collectie dieren speeltapijten; bekijk de voorbeelden op ons Pinterest bord 'Arte Espina Loves Animals'.


Kinderkamer-vloerkleed-Uil_Arte-Espina

Speeltapijt met bloemen 

Niets maakt de meisjeskamer zo vrolijk en sfeervol als speeltapijt met bloemen. Ook hierin is er volop keus, zoals het speelkleed in bloemvorm Xian Fleur van Brink & Campman of het prachtige wollen speeltapijt Poppies van Sanderson.


Op ons Pinterest bordArte Espina loves Flowers’ vind je de complete collectie bloemenvloerkleden van dit merk.

 


Glow-in-the-dark speelkleden kinderkamerLichtgevend ‘glow in the dark’ speeltapijt

Glow in the Dark speeltapijt geeft een spannende extra dimensie aan iedere kinderkamer: Nooit meer bang in het donker met de Arte Espina “Glowy” kindervloerkleden, waarbij patronen zachtjes oplichten in het donker! Kinderen kunnen rustig gaan slapen met zo’n prachtig, lichtgevend kleed. Het handgemaakte speeltapijt is bovendien getest op schadelijke stoffen en gecertificeerd door Oeko-Tex voor 100% kindveiligheid.


Bekijk de complete GLOWY serie op ons Pinterest bord!

 


Stoer speeltapijt voor de jongenskamer 

Speelkleden zoals pirateneiland en ridder appelleren aan het gevoel voor avontuur van jongens, en geven een extra stoer effect aan de jongenskamer. Met de wollen Harlequin speeltapijten Reggie Robot of het vintage stijl speeltapijt Go Go Retro creëer je een supercoole jongenskamer!

Speeltapijt Ridder | Arte Espina

Kleine jongetjes vinden het heerlijk om te bouwen en te creëren, waarbij ze hun fantasieën kunnen uitleven. Met het graafmachine speeltapijt Zandhapper helpt Arte Espina een handje om de jongenskamer wel op een héle leuke manier aan te kleden!


Bekijk meer jongenskamer speeltapijt op ons Pinterest bordArte Espina Loves Boys Rooms”.

 

 

Romantisch speeltapijt voor de meisjeskamer 

Roze speelt hier vaak een hoofdrol. Arte Espina’s speeltapijt kasteel en Sprookjespaard geven de meisjeskamer een romantische uitstraling. Met pastel bloementapijt Splash of speeltapijt met hippie bloemen “Patchwork” creëer je een zachte sfeer door de pasteltinten. Voor kleine prima ballerina’s is er het prachtige speeltapijt “Polly Pirouette” van het Engelse merk Harlequin. Voor meisjes die van roze houden, maar ook van stoer: Bosdieren speeltapijt ‘What a Hoot met de lieve uil is een aanrader!

Wollen-ballerina-speelkleed-Harlequin

Meer inspiratie en meisjeskamer ideeën met roze in de hoofdrol? Kijk op ons Pinterest bord ‘Roze meisjeskamer’.

 


Speeltapijt is er niet alleen voor de kleintjes. Ook voor een trendy vloerkleed voor tienerkamers slaag je bij de SpeelkledenWinkel:
Arte Espina vloerkleed Mix Match combineert verschillende stijlen en kleuren tot een harmonieus geheel. Voor de stedenliefhebbers zijn bijvoorbeeld de vloerkleden Downtown London en New York echte toppers!