Pasen is geen Pasen zonder eieren. Elk jaar worden er samen met de kinderen weer de prachtigste beschilderde exemplaren gemaakt. Het versieren en verven van eieren is een echte familiebezigheid, het verstoppen en zoeken ervan vinden kinderen geweldig leuk. Paaseieren schilderen hoeft echt niet meer met verf, waarin vaak giftige stoffen zitten. Ga dit jaar eens voor natuurlijke kleurstoffen, afkomstig van bijvoorbeeld wortels, bietjes of uienschillen, waarmee je de prachtigste ingetogen kleuren maakt! 
 

paaseieren biologisch verven met natuurlijke grondstoffen

 

Verf je paaseieren met puur natuur kleurstoffen

Zoek je een eigentijdse manier van eieren beschilderen? Ga voor puur natuur! Deze paaseitjes zijn allemaal geverfd met biologische kleurstoffen, afkomstig van voedsel of planten waarmee je de mooiste ingetogen kleuren creëert. En het is heel simpel om zelf te doen: 

Kook je eitjes in een pan met water, samen met een handvol bietjes, bosbessen, spinazie of andere natuurlijke ingrediënten en een scheutje natuurazijn (dit versterkt de kleur). Laat de eieren 20 minuten, laat ze een nachtje in de koelkast staan en verbaas je over de prachtigste tinten! 


Je vind inspirerende DIY paaseitjes met natuurlijke kleurstoffen op bhg.com. Het filmpje hieronder toont je hoe eenvoudig het is.

 Voorbeelden van natuurlijke kleurstoffen om je paaseieren die mooie (basis)kleur te geven zijn:

- bieten (licht rood)

- schillen van een limoen of sinaasappel, wortel of selderijzaad (licht oranje)

- kurkuma, koenjit of saffraan (geel)

- spinazieblaadjes (licht groen)

- bosbessen (blauw)

- sterke koffie, koffiedrab of uienschillen (beige/bruin)

 

DIY paaskuikens
 

DIY paasei kuikens


Deze schattige DIY paasei kuikens zijn verrassend makkelijk te maken. Verf witte eieren kanariegeel, laat ze drogen en lijm een veertje op de bovenkant. Knip een snavel van oranje kraftpapier en plak het erop. Gebruik een marker om twee stippen voor de ogen te maken en plaats je gevederde vriendjes in een stuk van gebarsten eierschaal in een nestje van raffia.  

 

Paaseieren versieren met kant
 

paaseieren versieren met kant


Met een randje kant, passend bij de kleur van je paasei, creëer je een wel heel sjieke versiering! Knip de stof op ongeveer 3-4 cm (afhankelijk van de grootte van je ei) en zet elk uiteinde vast met warmgemaakte lijm.

 

Paaseieren verven met tandenstokers en verf
 

Paaseieren versieren met verf en tandenstoker


Om de bloemblaadjes op deze fraaie paaseitjes te maken, gebruik je simpelweg tandenstokers en 2 kleuren natuurverf, die je om en om gebruikt voor het beschilderen van de blaadjes. Gegarandeerd een mooi resultaat! 


VROLIJK PASEN !!!