Kinderkamer interieurs hoeven echt niet altijd in felle kleuren ingericht te zijn. Natuurlijk is roze geweldig voor de meisjeskamer als je dochtertje van zoete pasteltintjes houdt. Blauw en groen zijn topkleuren voor jongenskamers maar de accessoires en meubelstukken zijn wel trendgevoelig en dus over een tijdje misschien niet meer in de mode. Met zwarte en witte accenten (en grijs natuurlijk) geef je kinderkamers een tijdloze uitstraling!

Via SpeelkledenWinkel.nl on Pinterest

 

Zwart/wit kinderkamer


Een kinderkamer of babykamer in zwart/wit is tijdloos en past bij iedere woonstijl. Met zwarte en witte accenten (en grijs natuurlijk) geef je kinderkamers een stoere en contrasterende uitstraling. De zwart-wit kleurencombinatie is momenteel helemaal in. Denk aan de populariteit van de Deense woonmerken als Bloomingville, by nord en tinekhome.  Wat wij zelf als ouders mooi vinden in onze woon- en slaapkamers, kan prima worden toegepast in de kinderkamer! 

 

Schoolbordverf is natuurlijk het meest ideale en meest eenvoudig toepasbare middel voor het toevoegen van zwart in de overwegend witte kinderkamer. Te veel zwart is niet raadzaam, het maakt donker en somber. Combineer daarom met subtiele zwarte accenten zoals muurstickers, behang of - als je het wat gedurfder aan wilt pakken - met zwarte kindermeubels of zwart speeltapijt
 

 
 

 

 

Naturel accessoires van hout doen het geweldig om het harde zwart/wit wat te verzachten. Ook grijze tinten breken het zwart/witte kinderkamer interieur. Te denken valt aan een speelkleed in grijstinten zoals de Grijze Beer uit de Brink & Campman Kids collectie. Houdt je van hoogpolig zacht, dan is het Mexx Kids Teddy kindervloerkleed een perfecte aanvulling op de zwart/wit/grijze kinderkamer. Wil je het ook 's avonds spannend maken voor je kind, denk dan eens aan een Glow-in-the-Dark speelkleed zoals Superman uit de Arte Espia Collectie.

 

Gaat je voorkeur uit naar wat zachtere tinten, combineer de zwart/witte kinderkamer dan met pastels of juist met felle kleuren. Door grappige, kleurrijke accessoires toe te voegen ontstaat een sfeervol, warm effect waar kinderen zich heel erg thuis bij voelen.
 

 

 

Meer inspiratie voor kinderkamers en babykamers in zwart/wit vind je hier.