Het lijkt erop dat we in een tweede golf van flower power zijn gekomen. De eerste golf bestond vooral uit de afwijzing van bestaande structuren, in de jaren 60 geuit door het massaal afzetten tegen de gevestigde orde, wiet roken, lange haren en vrije sex. Onze maatschappij stond destijds te schudden op zijn grondvesten.

De tweede golf is veel meer geestelijk/spiritueel gericht dan op materie, en opnieuw gaat het om loskomen van bestaande verwachtingen, het bewust afwijken van de gebaande paden. 

We gaan weer naar onszelf luisteren. De regels van je opvoeding, sociale structuren, maatschappij.. ze worden allen onder de loep gelegd om erachter te komen of ze ons verrijken of juist beperken. Wat gebeurt er als je andere keuzes maakt, tegen de ongeschreven regels ingaat? We gaan steeds meer datgene doen waar we écht blij van worden.

Niet alleen het gedachtengoed, maar ook de symbolen van de sixties komen steeds vaker terug. Ook in onze manier van wonen en inrichting.

 

Steeds meer ontwerpers focussen zich op de revival van de sixties in het interieur. Komend najaar komt ons verlangen naar warmte, kleur en retro terug in kleurrijke bloemenpatronen in zowel vloerkleden als kussens, gordijnen. 

Het is gedaan met de minimalistische inrichting. Je mag je interieur weer pimpen met veel kleur, grote patronen en alles met elkaar combineren. Met knusse kamers is het goed door de koude maanden komen!

 

Ook vloerkleden ontwerper Arte Espina grijpt terug naar de Flower Power elementen uit de jaren 60 en brengt warme vloer- en speelkleden op de markt met.. jawel, de bloem als middel om energie, pit en warmte terug te brengen in onze strakke woon- en slaapkamers.

 

Bekijk de bloemen vloerkleden en laat je inspireren!

 


Protected by Copyscape Plagiarism Finder