Onderzoek heeft aangetoond dat kinderen die een huisdier hebben, zich beter ontwikkelen omdat ze met het dier een emotionele band aan kunnen gaan. Kinderen kunnen veel plezier beleven aan een hond, vaak zijn ze de beste vrienden. Ook kan een hond troost bieden in moeilijke omstandigheden. Al hun geheimen zijn veilig, want een hond kan nu een maal niets verder vertellen.Zijn jouw kind en z'n hond ook onafscheidelijk? Hoe leuk zou het zijn dit favoriete dier terug te laten komen in de kinderkamer! Arte Espina's 'Woef de Hond' is hét ultieme kinderkamer vloerkleed voor kleine dierenvriendjes! Een heerlijk, fantasie stimulerend kleed waarop lekker languit gespeeld kan worden, en bovendien erg sterk vanwege het unieke Espirelle Acryl. Het toegekende Oeko-Tex® keurmerk garandeert de afwezigheid van giftige stoffen, het is 100% kindveilig.Honden en kinderen, de beste vriendjes

Het kan een gouden combinatie zijn; honden zijn voor kinderen een speelmaatje, een vriendje door dik en dun. Naast het feit dat kinderen veel leren van het hebben van een hond als huisdier, kan het dier op zijn beurt op het sociaal-emotionele vlak ook veel doen voor het kind. Een hond geeft onvoorwaardelijke liefde. Het is er altijd en veroordeelt je niet. Kinderen kunnen hierdoor veel steun ervaren van hun diertje, ook als het eventjes niet zo goed met hen gaat.

 

Kinderen kunnen veel energie kwijt in het spelen met hun dier. Vooral een hond kan wat dit betreft een goede keuze zijn. Het hebben van een beestje kan ook het contact met andere kinderen stimuleren. Ze kunnen honden ook dingen leren. Wanneer een kind zijn hond probeert te trainen, leert het hier zelf ook veel van, zoals geduld hebben, doorzetten en duidelijke commando's geven. Daarbij is het ook heel goed voor het zelfvertrouwen wanneer het lukt de hond iets bij te brengen. Onderzoek heeft uitgewezen dat het omgaan met een huisdier ook lichamelijk effect heeft op een kind. Tijdens het aaien van de hond gaan zowel de hartslag als de bloeddruk van het kind omlaag; het omgaan met het dier zorgt voor ontspanning.

 


Theo & Beau, een bijzondere vriendschap


De prachtige, ontroerende foto’s in dit blog zijn van het New-Yorkse jongetje Beau en zijn puppy Theo. Na een zoektocht naar de perfecte pup voor hun kind, vonden Jessica Shyba en haar man een puppy waar ze direct verliefd op werden: Kleine Theo (kruising Duitse herder/ Shar-Pei) hunkerde naar menselijke vriendschap en aandacht in het dierenasiel van Santa Cruz. Drie dagen na thuiskomst met hen, deden de kleine hond en Beau telkens samen hun dagelijkse dutje; Theo wachtte geduldig tot Beau in slaap was gevallen en ging vervolgens naast of bovenop hem liggen.


Beau's moeder legde de hartverwarmend mooie beelden vast met haar camera. Het documenteren van van de ontluikende vriendschap tussen baby Beau en puppy Theo leverde Jessica (auteur van Momma's Gone City) internationale bekendheid op.