Wie wordt er niet aangetrokken door de schoonheid van bomen?
Vol in blad of met kale takken… hun vormen, stoerheid en uniekheid blijven inspireren.
 

Bomen (en delen daarvan) zien we al geruime tijd terug in het interieur in de vorm van bijvoorbeeld boomstamlampen, boomstamkrukjes en -(salon)tafels. Ze geven je interieur een robuuste twist. De natuur in huis halen geeft levendigheid en harmonie. Dat moet het Britse Scion ook gedacht hebben bij het ontwerpen van de succesvolle serie “Cedar”: Fraai gestileerde cederbomen in prachtige warme kleuren sieren stoffen en behang voor een sfeervolle nature-look. 

En wat dacht je van bomen op je vloer?


Bomen vloerkleed Cedar Chilli van Scion


Het allernieuwste vloerkleedontwerp toont ceders (een conifeerachtige dennenboom die bekend staat om haar geurende hout) in diverse kleurschakeringen. Dit zuiver wollen vloerkleed Cedar Chilli is natuurlijk geweldig in combinatie met een stoer interieur met veel naturel items, maar past net zo gemakkelijk in een woonomgeving met moderne, strakke vormen.Botanisch interieur


We kunnen er niet meer omheen: de trend om je huis te voorzien van verschillende accessoires die verband houden met de natuur. Mensen willen terug naar de basis, waarmee het buitenleven dichtbij wordt gehaald. Denk aan opvallend behang met o.a. bomenprints. Daarmee kun je een kale wand in een handomdraai opvrolijken. Ook kussens en (gordijn)stoffen met botanische elementen behoren tot deze trend.


Als je houdt van bomenprints in zachte aquatinten, is  wollen Scion vloerkleed Cedar Cobalt wel een heel bijzonder exemplaar: cederbomen in warm turkoois, groen en geel. Een perfecte toevoeging in je botanische interieur, waarmee je in één klap de natuur binnenbrengt in je woonruimte!


Scion vloerkleden
zijn gemaakt van de beste natuurlijke materialen en staan bekend om hun onderscheidend hoge kwaliteit. Vanzelfsprekend sluiten de ontwerpen perfect aan bij Cedar stoffen en Cedar behang (Scion Levande serie), o.a. te koop bij luxurybynature.nl.Net zoals prints van planten, bladeren of veren symbool staan voor de botanische trend, hebben ook de bomen van de "Cedar" ontwerpen het gewenste effect: ze bevatten de essentie van een bos en voegen buiten en binnen naadloos samen.


 

Nieuw design talent ontwerpt speelse Scion collectie


De Cedar ontwerpen behoren tot Scion’s opvallende Levande collectie, waarvan het concept bedacht is door designer Hannah Bowen. Zij trad toe tot de Scion Studio na het winnen van de Harlequin New Designers Award in 2013. Voor de frisse en eigenzinnige designs werkte Hannah met de linoleumsnede druktechniek, waardoor ze een echte handgemaakte uitstraling krijgen.

 

De karaktervolle collectie ontleent haar naam aan het Zweedse woord “Levande” dat “leven” betekent. Ze weerspiegelt het verlangen naar gezellige, speelse en vertrouwde elementen in de snel veranderende moderne wereld - een nostalgisch verlangen naar echt vakmanschap en mooie, duurzame ontwerpen. De designs zijn duidelijk geïnspireerd door de Scandinavische woonstijl.


 

De succesvolle Hannah Bowen ontwierp ook de allernieuwste kindercollectie “Guess Who”, bestaande uit geweldig leuk behang en stoffen met speelse en kleurrijke (dieren)figuren. Een aanrader voor iedere kinderkamer! Scion ontwikkelde hiervoor de grappige Guess Who Movie, die je hieronder kunt bekijken.