GROEN is hot en trendy.
Wil je groene kleuren ook toepassen in de kinderkamer? 


We kiezen steeds vaker voor stoere, natuurlijke materialen zoals verweerde of sloophouten houten kasten, oude (sloop)houten vloerdelen, linnen gordijnen en naturel speelgoed van hout. Groen kan hierbij de perfecte verbindende schakel zijn voor de speel- en slaapruimte van je kind.
Neem bijvoorbeeld het groene "streepjescode" vloerkleed Colour Codes, het groene jungledieren vloerkleed Safari uit de allergie-vriendelijke SAM Collectie, het groene kindervloerkleed met kleurrijke vlinders  of het vrolijke vloerkleed Bloom met bloemen in groen (Arte Espina)


 


Sommige ouders vinden groen een moeilijke kleur, die ze niet snel kiezen voor een kinderkamer of babykamer. Dat is jammer, want groen is bewezen rustgevend en staat dicht bij de natuur. Groen is daarom juist een hele goede kleur voor kinderkamer inrichting; rustig en fris en goed te combineren.


Groen op de muur, in de vorm van groene verf of behang met groene motieven, creëert een kinderkamer die rust en harmonie uitstraalt. Groene kleuren staan namelijk voor groei, geluk en relaxen, precies de eigenschappen die zo belangrijk zijn voor een babykamer of kinderkamer.  Houd je meer van een neutrale, witte of naturel kinderkamer of juist van fellere kleuren? Ook dan leveren accenten in groen het gewenste effect.

 

groen kinderkamer speelkleed Xian FleurEen speelkleed waarin de kleur groen een hoofdrol speelt


Groen speeltapijt is bij uitstek dé manier om groen te integreren. De Speelkleden Winkel biedt vele groene kindervloerkleden waaruit je kunt kiezen, zoals het stoere jongenskamer speelkleed Ridder, waarop een kasteel op een groen grasveld. Mooi voor een meisjeskamer in groentinten is het romantische vloerkleed Bloom Veldboeket. Houdt je van meer neutrale speelkleden, ga dan voor een mooi effen kindervloerkleed. Enkele suggesties zijn het limegroene Swing Melody kleed of bosgroene shaggy vloerkleed Beat. (allen van Arte Espina)

 

Groen voor de kinderkamer is echt niet alleen weggelegd voor jongenskamers. Juist omdat groen zo neutraal is, past zo’n speelkleed ook heel goed in een meisjeskamer. Bekijk bijvoorbeeld eens speelkleed Xian Fleur van Brink & Campman; een handgeknoopt speeltapijt in een bijzondere bloemenvorm. 

 

Een bijkomend voordeel van al deze groene speelkleden is dat ze vlekbestendig zijn, wel zo makkelijk met spelende kinderen! Het materiaal van deze vloerkleden voor de kinderkamer is uitgebreid getest en geschikt bevonden voor kinderen die kampen met allergische reacties op bepaalde stoffen. Last but not least zijn deze groene kindervloerkleden gewoon met water te reinigen, zodat vlekken geen kans krijgen!