Speelkleed Tip van Stores Connect

Bremer Stadsmuzikanten sprookje

Oud sprookje in een nieuw jasje

Het beroemde sprookje “De Bremer Stadsmuzikanten” van de gebroeders Grimm werd geschreven in 1812, maar is nog steeds geweldig om voor te lezen aan kinderen. Het is niet alleen een erg leuk verhaal, maar een kind kan er ook van leren om moedig te zijn. Het verhaal gaat er immers over hoe dieren het heft in eigen hand nemen door samen te werken:
 

Speelkleed Bremer Stadsmuzikanten

Een oude ezel neemt de benen, als hij merkt dat zijn baas van hem af probeert te komen omdat hij niet meer sterk genoeg is om te werken. Hij besluit naar Bremen te aan. Daar, zo meende hij, kon hij wel stadsmuzikant worden.

Onderweg sluiten een hond, een kat en een haan zich bij hem aan. Allen zijn ze verstoten door hun baasjes, omdat ze "oud en versleten" zouden zijn. In plaats van te schikken in hun lot, nemen zij het heft in eigen hand en  gaan gezamenlijk verder richting hun nieuwe muzikale toekomst in Bremen.

De reis blijkt langer dan gedacht en tegen de avond zijn ze moe en hongerig. Dan ontdekken ze een boshuisje, waarvan de ramen verlicht zijn door de vlammen van de houtkachel. Dichterbij gekomen zien ze een tafel vol eten, de ideale plek dus om even op krachten te komen. In het huis zitten echter een paar rovers, maar ze bedenken een list om hen te verjagen. Hoe ze dat doen kun je zien in onderstaand filmpje!

(En ze leefden nog lang en gelukkig….).


 (Geïllustreerd door Inke Heiland, bekend van de behangbeesten!)

De stadsmuzikanten van Bremen in de kinderkamer

De stadsmuzikanten van Bremen hebben generaties lang tot de verbeelding gesproken en de 4 stoere dieren zijn ook nu nog een bron van inspiratie. Naast prachtig behang, kleurrijke posters waarop ze staan afgebeeld,  is er nu een geweldig leuk speelkleed ontworpen van deze helden. Vloerkleden producent Arte Espina nam de vrijheid de hond te vervangen door een geitje en de haan door een eend, en verwerkte er tevens een ouderwets meetlint in. Liggend op het vloerkleed kan je kind zelf bekijken hoe hard het is gegroeid!


    

 

Naast de eigentijdse versie waarin de Bremer stadsmuzikanten worden afgebeeld als ezel, geitje, poes, eendje en vlinder, ontwierpen zij ook een “jungle” speelkleed versie met daarin Afrikaanse dieren. 

 

Bremer Muzikanten speelkleed kinderkamerKindveilige, anti-allergene speelkleden


De handgemaakte kindervloerkleden zijn multifunctioneel, leerzaam en bijzonder sfeerverhogend in de kamer van je kind! Zowel het blauwe als het roze speelkleed dragen het Oeko-Tex® keurmerk. Dit betekent dat het gebruikte garen 100% kindveilig is, geen schadelijke stoffen bevat en zelfs geschikt is voor kinderen met astma en/of een allergie.

 

© De Bremer Muzikanten kindervloerkleden zijn een exclusief ontwerp van Astrid Müller voor Arte Espina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze lieve knuffels zijn zo weggelopen uit het sprookje De Bremer stadsmuzikanten en zijn te koop bij IKEA onder de naam RIDDJUR.

 

  

De Bremer Stadsmuzikanten voorleesboek

Tijdelijk met gratis voorleesboek! 


Prentenboeken zijn geliefd bij onze kleintjes. 
Dit exemplaar van De Bremer Stadsmuzikanten is prachtig geïllustreerd door Inke Heiland en ziet er helemaal hip uit. 

Het is een spannend verhaal, waar kinderen van zullen smullen en is voorzien van prachtige tekeningen! 
De behangdieren zijn echt leuk in dit boekje. Net even anders dan anders, lekker stoer.

Wij sturen je GRATIS dit mooie prentenboek
bij bestelling van één van de 'Bremer Stadsmuzikanten' speelkleden!* 

 

 

 

*cadeauboek actie geldt uitsluitend voor bestellingen vanuit Nederland.

Fotobronnen: Pinterest, VTWonen, Lisa van Brandeburg, IKEA, David & Goliat