'Polly Pirouette' - het ultieme meisjeskamer vloerkleed voor kleine ballet danseresjes


Klik hier voor meer detailsHet lijkt een cliché, maar het is nog steeds zo dat veel kleine meisjes een passie ontwikkelen voor ballet en er van dromen ooit in zo’n mooie tutu zo sierlijk te kunnen dansen. Alles wat met de wereld van een ballerina te maken heeft, vinden ze mooi. Van de spitzen – hét gereedschap van een goede ballerina – tot de strakke pakjes, maillots en het (voor de bewegingsvrijheid) fraai bij elkaar gestoken haar.
Tere roze kleuren horen daar als vanzelfsprekend bij.


Ook ik had als klein kind zo’n passie en keek ademloos toe als er ballet op televisie was of mee mocht naar de schouwburg voor een optreden. Uiteindelijk ben ik dan ook op een heuse balletschool terecht gekomen, waardoor ik door te trainen al snel het sierlijk bewegen en de “posities’ onder de knie kreeg. En ik vond het prachtig!


Ballet kinderkamer

Juist daarom is het zo fijn om te zien en te beleven dat mijn dochtertje dezelfde passies blijkt te hebben. Ademloos kan ze staan te kijken als we haar meenemen naar ballet voorstellingen, en op haar roze meisjeskamer prijken wereldse Prima Ballerina’s in de meest sierlijke poses aan de wand.

 

Die meisjeskamer van haar wordt steeds meer een eigen domein, waar ze zich lekker kan terugtrekken en uren op bed kan liggen dromen. Een lief kinder spijltjesbed vol zachte kussens en haar lievelingsknuffels laten zien dat ze nog echt een kind is, ondanks haar fantasieën over die prachtige  balletdanseres die ze ongetwijfeld ooit zal zijn.

 

Ballet kinderkamer
Het ultieme kindervloerkleed voor kleine ballerina’s

Binnenkort is ze jarig en omdat ze een tijdlang erg ziek is geweest, willen we haar deze keer extra verwennen. Een passend cadeau hadden we nog steeds niet gevonden. Totdat mijn oog viel op een supermooi kindervloerkleed met daarop, jawel, een ballerina!
Zo zacht dat ze er heerlijk met blote voetjes op kan spelen, het is namelijk gemaakt van pure wol, en in precies die kleuren waar ze van houdt. Dit speelkleed met de toepasselijke naam “Polly Pirouette” is ook nog eens ’n heus design vloerkleed, ontworpen  door het toonaangevende Britse interieurbedrijf Harlequin. Zij staan bekend om hun geweldige materialen en heerlijke kleuren. De gave om klassiek en modern te combineren tot een eigentijdse mix heeft geresulteerd in een serie kindervloerkleden om van te watertanden.

 

Polly Piroutte ligt straks mooi te zijn in de kamer van m’n kleine meisje. Ik heb al binnenpret als ik haar blije gezichtje voor me zie. Een roze ballerina vloerkleed, dat is toch wel een droomwens die uitkomt! 


Geschreven door:
MarjoleinBekijk hier de complete Harlequin Kindercollectie
Pinterest inspiratie:
Roze meisjeskamers