Arte Espina laat zich telkens weer van haar innovatieve, veelzijde kant zien en verrast ons ook dit jaar weer met baanbrekende, grensverleggende ontwerpen. Nieuwe inzichten en trends in de markt worden door een vaste groep designers toegepast in de ontwikkeling van oogstrelende creaties. Speels of ingetogen, abstract of fantasievol – Arte Espina’s vloerkleden collectie is altijd goed voor een verrassing op het gebied van eigentijds en sfeervol wonen.

 

Nieuw TOP Dutch Design!

De designers hebben zich deze keer laten inspireren door de sfeer van uitgestrekte palmenstranden op de Caribische eilanden, maar ook door eeuwenoude tradities van exotische verre oorden. Dit hebben zij succesvol weten te vertalen naar een blikvangende collectie moderne vloerkleden - met een knipoog naar het verleden. Hieronder vind je alvast onze persoonlijke voorselectie.


Arte Espina’s vloerkleed “Zodiac” – een exclusief ontwerp van Sabine Börger – staat voor een modern en toch tijdloos dessin, dat perfect past bij een interieur waarbij binnen en buiten in elkaar overloopt. Groene elementen zijn al lang niet meer weg te denken uit het interieur (denk aan de botanische trend), dus halen we natuurlijke elementen en kleuren naar binnen!


Met groot enthousiasme heeft Sabine met dit ontwerp weer een creatief hoogstandje gecreëerd, waarbij de patronen doen denken aan de batikstoffen van vroeger. Door het fijne kleurverloop in natuurlijke tinten, passen de “Zodiac” vloerkleden bijzonder goed in een woonstijl met o.a. onbewerkte houten meubelen, kalkverf muren, linnen stoffen en veel groene planten.


Het vloerkleed valt onder de nieuwe kwaliteit ‘Atelier’; Hierbij wordt een speciale printtechniek gebruikt waarbij de fijne detaillering en uitgebalanceerde kleurcombinaties opvallend zijn. 

Nature Line vloerkleed Zodiac (Atelier 4439-63) 


 

Arte Espina vloerkleden collectie 2016 | AntiguaMet de ideeën, opgedaan bij een bezoek aan de beeldschone stad Antigua, liet Arte Espina's designer Sandy van Dooren zich inspireren tot het gelijknamige “new classics” vloerkleed. Guatemala’s Antigua staat niet voor niets op de wereld erfgoedlijst van Unesco, met haar eeuwenoude cultuurgoed, en de kleuren van dit deel van de wereld zie je terug in het fraaie ontwerp.

 

Klassiek in een nieuw jasje. Dacht je dat dit niet kon? Dat heb je je vergist: Juist het combineren van verleden en heden betekent een nieuw en positief gevoel. Elementen van oude culturen zijn bij deze vloerkledenserie uitgevoerd in heldere kleuren, waarmee een verbluffende trendy stijl is gecreëerd, zo typerend voor Arte Espina.  Het thema “Vintage” wordt hier op een nieuwe en spannende wijze geinterpreteerd.

 

Het mooie afdrukproces van de nieuwe chenille kwaliteit „Atelier“ maakt volledig nieuwe, interessante optieken in deze thematiek en een expressief kleurenspel  mogelijk. Binnenkort bij ons verkrijgbaar:

New Classics Line vloerkleed Antigua (Atelier 4434-41) 

 

Arte Espina’s luxe vloerkleed “Petit Palais” doet denken aan de barokke tapijten van vroeger, die te zien waren in de oude paleizen en kastelen van de gegoede klasse.  Hoe eigentijds vintage kan zijn, bewijs dit fraaie ontwerp van Astrid Müller, waarbij kleurgradaties van ingetogen grijs en ecru overlopen naar warm en modern blauw.


Door gebruik te maken van verschillende allover dessins en harmonische tinten, is een nieuw, modern vloerkleed ontstaan, dat zich prima thuis voelt in het interieur anno 2016. Van een sobere woonstijl met natuurlijke materialen tot het moderne, strakke wonen met designer meubels, dit bijzondere design vloerkleed maakt ook jouw huis tot een paleisje!

Binnenkort bij ons verkrijgbaar:

New Classics vloerkleed Petit Palais (Move 4459-53) 

 

 

Zijn ondeugende, brutale karakter verhult hij met een kleurig en voornaam kostuum. Met z’n guitige verschijning brengt hij overal glans en vrolijkheid. Hij is bovendien dol op kinderen en houdt je voetjes lekker warm. Dit aandoenlijke wasbeertje doet ieder kinderhart smelten. Allergisch voor dieren? Hij is bestand tegen alle allergieën!

 

Kindervloerkleed IZZY is onze persoonlijke favoriet uit de Arte Espina Kids Line: dé blikvanger uit de nieuwe kindercollectie, een exclusief ontwerp van designer Marie-Cécile Ortmanns. (Zij ontwierp vorig jaar het razend populaire speelkleed “Meneer de Vos”). De met de hand gesneden contouren geven het speelkleed een extra mooie uitstraling. Door de combinatie van garens in verschillende hoogtes, ontstaat een ruimtelijk 3D-effect.

 

Als eerbetoon aan het piepjonge, maar o zo stoere fotomodel dat prijkt op de sfeerfoto, heeft het team van de Speelkledenwinkel besloten het speelkleed naar hem te vernoemen. Go for it, Izzy!

 

Kinderkamer vloerkleed “Izzy” (Joy 4174-65) is inmiddels binnen en bij ons te bestellen.
Zijn verleidelijke vriendinnetje “Dizzy Miss Lizzy” vind je hier ook.

 

Meer zien van de Arte Espina Kindercollectie?

Bekijk alle nieuwe speelkleden en laat je betoveren door hun briljante kleuren en aaibaar zachte materialen!

 

 

Arte Espina vloerkleden collectie 2016

Alle gebruikte afbeeldingen in deze Blog vallen onder © Copyright Arte Espina 2016.