huisstofmijt allergie


50% van pasgeboren baby's is allergisch

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de helft van alle pasgeboren baby's allergisch is.
Je baby kan huismijtstof-allergie ontwikkelen wanneer het immuunsysteem in aanraking komt met deze allergenen. Als je baby of peuter niet in contact komt met deze stoffen, is de kans op eczeem dus ook veel kleiner. Het is dus zaak je kind goed te beschermen door een product te kiezen dat anti-allergeen en antibacterieel is. 

anti-allergie speelkleden kinderkamer babykamer

Allergie bij kinderen


Allergie bij kinderenNiezen, benauwdheid en jeuk kunnen wijzen op allergische reacties op stoffen in de omgeving. Het is soms lastig een allergie bij kinderen te herkennen. Maar als je weet dat je kind allergisch is, kun je er wel iets aan doen.


Een allergie wijst op een minder goed werkend afweersysteem, waarbij het lichaam in opstand komt tegen schadelijke stoffen. Je kind kan daardoor bijvoorbeeld kindereczeem of dauwworm ontwikkelen. Zwelling van de huid, roodheid en warm aanvoelen zijn vaak verschijnselen van eczeem. Zo'n 30% van de kinderen die last hebben van deze aandoening krijgen later een luchtwegallergie zoals hooikoorts of astma.

 

Een mogelijke oorzaak is een allergie voor huisstofmijt, met het blote oog niet te zien maar overal in huis te vinden. Favoriete plekken van dit spinachtig diertje zijn warme en vochtige plekken zoals matrassen, vloerkleden en kussens. De uitwerpselen kunnen huisstofmijtallergie veroorzaken, waar vooral kinderen snel overgevoelig voor zijn. 

 

 

 


Anti-allergene kinderkamer vloerkledenAnti-allergie kinderkamer vloerkleden

Gladde vloermaterialen voor de baby- en kinderkamer houden minder stof vast, en zijn daardoor minder gevoelig voor huisstofmijt. Ze zijn echter wel koud en hard en daarom minder comfortabel voor kleine kinderen.


Juist hierom heeft speelkleden producent Arte Espina ervoor gekozen kindervloerkleden te maken van anti-allergeen materiaal, dat getoetst is door de wereldwijd erkende keurmerken van OEKO-TEX® en/of TÜV/TFI . Een speelkleed met een dergelijk keurmerk is gegarandeerd veilig voor je baby, peuter of kleuter. Een gerust gevoel; het feit dat een product onschadelijk is voor de gezondheid, is immers een belangrijke factor bij de aankoopbeslissing. 


In de periode van baby naar peuter gaat je kindje rollen, zitten, kruipen en uiteindelijk lopen.  Als je een harde vloer in de baby- of kinderkamer hebt, zoals hout of laminaat, is  een zacht speelkleed wel zo prettig. Een antibacteriële speelmat of speelkleed is een ideale, veilige ondergrond voor je kindje om heerlijk op te liggen en te spelen.
De Arte Espina speelkleden collectie omvat vele, originele ontwerpen die ook nog eens heel onderhoudsarm zijn. Het materiaal kan simpelweg met water worden gereinigd en heeft een extreem lange levensduur.


Arte Espina speelkleed Schaap | anti-allergeen

Het Arte Espina schaap speelkleed is een goed voorbeeld van een anti-allergeen vloerkleed voor de kinder- of babykamer.

 

 

Voorkom dat je kind ziek wordt en kies altijd voor een anti-allergeen product voor baby- en kinderkamer! 


Interessante site over dit onderwerp:

thuisarts.nl


 


 

Fotobron: locallyhealthy.co.uk

Onze speelkleden voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen