Veel stoere jongens en meisjes dromen ervan een echte piraat te zijn. Door piratenfilms als Pirates of the Caribbean is de populariteit van kindvriendelijke piraterij flink toegenomen, niet in de laatste plaats door de heerlijke figuur van Jack Sparrow... En een bezoekje aan SAIL Amsterdam bracht jouw kind natuurlijk ook op ideeën... Misschien is jouw zoon of stoere dochter wel een van die kinderen die urenlang met een lapje voor het oog en een bandana om het hoofd gevaarlijke toeren uit kan halen!  Wat is er dan leuker om jouw kind piraat te laten zijn in een eigen piratenkamer? We helpen je een handje met onderstaande piratenthema ideetjes.

 

Piratenkamerpiratenkamer speelkleedPiratenkamer tips:

 

- Creëer de echte piratensfeer compleet met een onbewoond eiland, piratenschip, papegaai en een heuse schatkist d.m.v. een avontuurlijk piraten speelkleed zoals Arte Espina's Pirateneiland. Dat maakt de piraten kinderkamer in één keer af! 

 

Piratenkamer tips en ideetjes

- Laat een uniek piratenbed maken in de vorm van een geweldig piratenschip met zeilen en piratenvlag!
Piratenbedden zijn te koop bij o.a. themabedden.nl, compleet met lattenbodem, stuurwiel en kanonnen, emob4kids.nl en kinderbedden.info.

 

- Versier de muur van de kinderkamer met piraten muurstickers, gebruik een piraten behangrand of behang de hele muur met piratenbehang met kaarten of het leuke Pirate Coast behang van Eijffinger. 

 

- Vind piraten accessoires zoals een piratensabel of een piratenlamp. Een echte piraat heeft natuurlijk ook een piratenrugzak of stoere piraten(regen)laarsjes! En vergeet niet je papegaai op je hoofd te zetten!

piraten dekbedovertrek kinderkamer

 

piratenkamer- Een leuke schatkist mag in een piratenkamer natuurlijk niet ontbreken. Maak er zelf eentje van hout en beplak hem met piratenstickers, of zoek een leuke oude opbergkist op marktplaats.  - Van een hele dag piraat spelen wordt je natuurlijk wel moe. Geef je kleine piraatje tenslotte een supergaaf piratendekbed om heerlijk te dromen over alle beleefde avonturen! 

 

 

 

Ben je helemaal in de stemming gekomen? Of heb je nog een zetje nodig? Geniet dan even van één van die geweldige Jack Sparrow films, o.a. te koop bij Bol.com op DVD en bluray.